В добро и зло – 80 години брак

 

Цели  осемдесет години, неразделни, в добро и зло. Така са преминали последните осем десетилетия за най – старата брачна двойка във Великобритания –  102- годишния Кен Харис и 99- годишната му съпруга Маргарет. Единственият период, през който са били разделени, е бил когато Кен участвал в конфликта в някогашна Бирма, а Маргарет останала у дома и  работела като секретарка на лекар.

Тази седмица  Мirror и  www. itv.com  представиха впечатляващата им любовна история.

Двамата са заедно от 1937 година. Имат две деца – Алън на 77 г. и Анн на 79 г.

Снаха им  Пат разказва, че двамата съпрузи са много любящи  и се държат всеки ден за  ръка, защото пазят спомена от раздялата по време на войната. Тогава, далеч от дома, Кен носел винаги в портфейла си снимка с жена си от сватбения им ден.

За съжаление, Маргарет страда от деменция и е настанена в дом за стари хора, нуждаещи се специални грижи в Уелс. След като Кен счупил крака си, шест седмици преди годишнина им, той се страхувал, че за последно вижда жена си.  В крайна сметка, развръзката е щастлива – след като деца  им се борили да ги настанят заедно – днес те са заедно. Според снаха им, свекърът й заслужавал възможността да бъде със съпругата си, защото е рискувал живота си за страната им във войната.

Наследниците им са горди, че днес празнуват с родителите си осемдесет годишнината им.

 

Share

Вашият коментар