Дороти Бриджис – майка за пример!

В града на киното – Холивуд, характерен и с безбройните си провалени бракове, има една фамилия, която е изключение от тъжното правило за разбити филмови семейства, а именно –  Бриджис. Киноманите добре познават страхотните актьори –  братята Бо и Джеф Бриджес, и знаменития им баща Лойд. Майката, Дороти, също е актриса и писателка. Нейна е в голяма степен заслугата семейството да бъде силно и сплотено, а синовете им да развият актьорските си заложби.

Преди около две години Джеф Бриджис разказа пред Опра Уинфри за някои от методите на отглеждане на майка им и подчерта, че те са имали чудесна връзка. Ще ви припомним неговия страхотен разказ за майка му и нейните методи на възпитание, дошли право от сърцето й. От споделеното от най-малкия брат Бриджис за невероятната им майка Дороти, опит може да почерпят и многодетните майки, които балансират внимание между децата си.

Госпожа Бриджис (родена 19.09.1915 г.) и съпругът й имат четири деца – трима сина и една дъщеря. Вторият им син почива като бебе, 16 месеца преди да се роди Джеф. Трагедията не сломява Дороти и въпреки тревожната атмосфера тя и успява да намери сили и заедно със съпруга й  да дадат любовта си на новороденото момченце.

Мама Бриджис подготвила през годините по един уникален и безценен подарък за  всяко едно от децата си: тя им водела подробен ежедневен  дневник, в който през нейния поглед описвала детството им, а когато навършвали 21 години им го подарявала. Джеф споделя: „Обичам да чета за живота си от гледна точка на майка ми“.

Макар и многодетна майка, Дороти имала безценна практика – прекарвала всеки ден по един час с всяко едно от децата си – специално време само за нея и него. Време, което отделяла само на конкретното дете и се забавлявали заедно. Когато телефонът позвънявал и някой я търсел тя казвала, че прекарва време с детето си и ще се обади по-късно. Не искала нищо да я разсейва и личало, че истински се забавлява.

„Всеки ден, за един час можех да разчитам на майка ми да има отреденото време с мен – казва Бриджес – Времето бе за всякакви неща, които исках да направя с нея. Можех да й кажа: „Хайде да те гримираме и искам да те направя като клоун“. Или: „Ти си астронавтът под тази маса и аз съм чудовището от космоса…“.

Дороти Бриджис си отива от този свят през 2009 г. на 93 години, a 60г. от тях споделя в щастлив брак със съпруга си. Нейните ценни майчини дарове се пазят и помнят от цялата фамилия.

 

Джеф и Дороти Бриджис

 

 

Share

Вашият коментар