Страхотни старчески домове

Всеки период от живота  носи предизвикателства –  както възможности и удоволствия, така и трудности и препятствия. В представите на мнозина, обаче третата възраст е житейския период, към който отправят поглед  основно със страх. Защото въпреки , че всички си желаем дълъг живот и се молим да доживеем до дълбоки старини, знаем, че много трудности съпътстват старостта – физически промени, болести, самота. По-добре би било , обаче ако можем да остаряваме активно, щастливо и заобиколени от приятна компания в…. луксозна среда. „Лукс” е дума, която заслужено трябва да присъства сред условията, осигурени в домовете за стари хора… По света, за онези, които са се пенсионирали и имат солидни спестявания, е помислено със специално отношение. У нас няма практика в осигуряването на такива услуги, а само единични опити, поради недостатъчно потенциални (заможни)клиенти, което отдръпва инвеститорите . Ще ви представим луксозни домове (общности) за стари хора в САЩ и Австралия, където са осигурени прекрасни условия за живот и висококвалифицирана грижа – разбира се, срещу солени такси:

 

Vivante on the Coast – Коста Меса, Калифорния , САЩ

 

Vivante осигурява отлични условия и грижи за своите обитатели в луксозна атмосфера. Всеки според възможностите си може да избере между няколко различни плана на жилищна площ, която да ползва, а храната, която се осигурява гарантира да задоволи и най – изискания вкус. Vivante  разполага с ресторант, кафене, бистро и специална частна зала за 20 човека , в която всеки обитател може да покани  своите приятели или семейство. На възрастните хора са осигурени ежедневни дейности и забавления, а те могат да ползват басейн, фитнес, голф игрище, зали за танци и семинари, парк за кучета  и  да практикуват йога. 24 – часова професионална грижа получават стари хора, страдащи от Алцхаймер и деменция. Цените на месец във Vivante  варират в зависимост от ползваните услуги, започвайки от около  4 хил. долара за студио и могат да надхвърлят   10 хил. долара.

 

Стейтънбъроу

On Statenborough, Австралия

 

Всичко в тази общност, осигуряваща луксозен живот на възрастните си клиенти, е направено със стил: апартаментите са със специален дизайн, близък до природната среда и с висока енергоспестовност .Балконите и градините са декорирани с много растителност, за да се усеща хармония с природата. Сред разнообразните  дейности, които ако преценят , могат да ползват обитателите, са: участие в бридж клуб, тематични екскурзии за любителите  на виното, кино и театрални вечери. Среща на по чаша шампанско с приятели,  билярд или занимания с  любимо хоби  в специалния луксозен клуб  – всеки сам може да избере кога и как да изкара приятно времето си.

Share

Вашият коментар